perjantai 12. huhtikuuta 2013

Sininen päivä

Ke 27.2.13

Aamupäivä:

Tänään aloitettiin tutustumaan väreihin. Ensin tutustuttiin pää- ja väliväreihin "Miinan ja Manun värikirjan" avulla.

Tässä väri -projektissa pukeudutaan kaikki aina tiettynä päivänä tiettyyn väriin. Aloitimme tänään sinisestä. Se soveltui hyvin mielestäni talveen. Tänään olimme siis kaikki pukeutuneet niin paljon siniseen kuin vaan vaatekaapeista löytyi. Se oli lasten mielestä hauskaa.

Luimme ja loruttelimme kirjasta sinisestä väristä, tutkimme vaatteidemme värejä ja sinisen sävyeroja, etsimme sinisiä tavaroita huoneesta ja mietittiin, mistä luonnosta löytyy sinistä väriä. Aamupalalla löydettiin lautaselta sinisiä mustikoita ja ulkoilussa etsittiin sinisiä asioita ympäriltä.

Meillä on käytössä sellainen helmimaljakko, mihin jokainen saa laittaa aina yhden helmen, jos on pukenut tai riisunut vaatteensa reippaasti, syönyt reippaasti tai tehnyt jotain kivaa kaverille yms. Kun tuo maljakko täyttyy, tehdään jotain kivaa, mitä lapset toivovat. Tämän päivän helmet valittiin etsimällä siniset puuhelmet, mitkä maljakkoon laitettiin.

Olen tehnyt jokaiselle sellaisen väriympyrän, jossa on "piirakka" jokaiselle päävärille sekä pieni siivu kyseisen värin vaaleammalle sävylle. Tänään väritettiin vahaliiduilla yksi "piirakka" siniseksi. Se leikattiin paperista irti ja liimattiin omaan väriympyrään.

Ulkoilu:

 Pulkka/liukumäessä

Unisatu:

Peikonpojan värikätkö -kirja sekä laulettiin siinä oleva värilaulu.

Unille:

 Värihyrrästä valittiin vuorotellen lempiväri.

Iltapäivä ja ulkoilu: 

Ulkona laulettiin ja leikittiin omassa pihassa:

"Kenellä on päällä jotain punaista,
kenellä on päällä jotain punaista,
sen on vuoro pomppia, 

jollon jotain punaista,
jotain punaista." 


jne.

Laskettiin omassa pihassa myös liukumäessä ja rakennettiin lumilinna.

Lisäksi värjättiin vesiväreillä vettä siniseksi, ja jätettiin ulos jäätymään sellaisiin pitkulaisiin isoihin muovimukeihin. Niitä voi laittaa vaikka lumilinnaan torneiksi myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti