torstai 18. huhtikuuta 2013

Muumi -sorminuket syynissä

 Päivän ruokalista:

- Aamupala: Ruisleipä maksamakkaralla ja juustolla, ananasta, kaakao.
- Lounas:  Hernekeitto, näkkäri, kurkun pala, maito.
- Välipala: Appelsiini-mango -keitto, ruisleipä, piele de sapo -melonia, maito.

Käyttämiäni reseptejä pyrin kirjaamaan mahdollisimman paljon toiseen blogiin, joka löytyy osoitteesta: http://outinreseptivihko.blogspot.fi/http://outinreseptivihko.blogspot.fi/

Aamupäivä:

Aamupiirissä käytiin läpi viikonpäivä, päivän numero, kuukausi, vuosi, vuodenaika sekä sää. Apulainen sai siirtää merkit oikeille paikoille. Lopuksi loruteltiin ja leikittiin meidän viikkoloru.

Tänään teimme tuttavuutta Muumi -sorminukkeihin. Kuunneltiin cd:ltä "Käy Muumilaaksoon" -laulua ja katseltiin muumeja, jotka tulivat lapsille esittäytymään samassa järjestyksessä kuin laulussa.

Mietittiin myös ketä olivat sorminuket, jotka eivät laulussa esiintyneet. Kuunneltiin useampaan kertaan ja opettelimme laulamaan. Lapset saivat myös hyvän tovin tutkia ja leikkiä rauhassa sorminukeilla.


Muumimamma, Niiskuneiti ja Muumipeikko jäivät näköjään kuvasta pois, mutta saapa tuostakin nyt vähän jotain osviittaa... :)

Tässä laulun sanat:

Käy Muumilaaksoon

Kun Muumipeikko, Pikkumyy
ja Muumipappa esiintyy.
Silloin laulu kutsukoon
tuijottelutuokioon.

Käy Muumilaaksoon!

Muumitalon asukkaat
seuraksesi kohta saat.
Pääset mukaan viidakkoon,
taikapilvikarkeloon.

Nyt Muumilaaksoon!

Paa-pa-pa-paa-pa...

Jos lähdet mukaan, lupaan sen,
saat muumihetken mieluisen,
vaikka Mörön märinä
voi värisyttää välillä.

Käy Muumilaaksoon!

Jo muumiperhe odottaa,
ja huuliharpun repustaan
kaivaa Nuuskamuikkunen.
Hän soittaa tutun sävelen.

Vie Muumilaaksoon!

Ulkoilu:

Vanhan puiston kentällä tovi pelattiin jalkapalloa, mutta mentiin sitten puiston puolelle, kun se kiinnosti enemmän. Viereisessä metsässä oli myös kiva käydä kävelyllä.

Unisatu:
Rakensin pöydälle näytille muumitalon, jonka viereen laitoin kovia pieniä muumihahmoja. Luimme sadun "Viesti Nuuskamuikkuselta" kirjasta: Muumit maalla ja merellä -Suuri Muumilukemisto 4.


Unille:

Laitoin muumihahmoja eri puolille muumitaloa. Lapset saivat ottaa vuorotellen haluamansa muumihahmon ja kertoa minulle sanallisesti, mistä sen löysivät (muumitalon edestä, päältä, vierestä).

Sen jälkeen pääsi kulkemaan sänkyä kohti ja samalla koskettamaan seinään eri korkeudelle kiinnitettyjä paperille piirtämiäni muumihahmoja. Toiset olivat tosi matalalla, että piti kyykistyä ja toisten kohdalla piti hypätä, että yletti koskettaa. Tämä oli lapsista tosi hauskaa. :)



Iltapäivä ja ulkoilu: 

Omassa pihassa ulkoilua ja lätäkköleikkejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti