maanantai 17. kesäkuuta 2013

Vuodenaikoja ja lisää valmiita veneitä

Päivän ruokalista:

- Aamupala: Neljän viljan puuro marjasoseella, sämpylä, maito.
- Lounas:  Bearnaise-kana -laatikko, uuniporkkana, ruisleipä, maito.
- Välipala: Omenariisipuuro, voileipäkeksi, maito.

Käyttämiäni reseptejä pyrin kirjaamaan mahdollisimman paljon toiseen blogiin nimeltä: Outin reseptivihko.

Uudet lorut ja laulut, mitä hoidossa opitaan, kirjoitan tähän blogiin myös nähtäville, mutta jos jostain lorusta tai laulusta on tässä vain osa tai pelkkä nimen maininta, niin silloin löydät sen kokonaisuudessaan blogista nimeltä: Outin lorupussi.

Aamupäivä:

Aamupiirissä käytiin läpi viikonpäivä, päivän numero, kuukausi, vuosi, vuodenaika sekä sää. Apulainen sai siirtää merkit oikeille paikoille. Lopuksi loruteltiin ja leikittiin meidän viikkoloru.

Koska meillä on ollut niin paljon retkiä ja kaikkea muuta yhteistä puuhaa toisen hoitajan ryhmän kanssa, on meidän omat vuodenaikoihin ja kuukausiin liittyvät touhut vähän jääneet jälkijunaan. Mutta tänään mietimme kesän tulosta huolimatta vielä kevättä: mistä kevään tunnistaa ja miltä luonto näyttää keväällä.

Jokainen askarteli vuorollaan vuodenaika -sarjaamme keväisen puun. Kartongin leikkausta ja liimausta sekä pienien koruhelmien liimaamista keväisiksi puiden lehtien silmuiksi.

Ennen askartelua luin vielä kirjasta Puu ja vuodenajat keväästä. Tuo kirja on valtavan iso ja sen saa laitettu pystyyn, jolloin näyttää kuin kirjassa oleva jättimäinen puu kasvaisi pöydällä. :)

Talven jälkeen taas kevät saapuu,
puhkeaa kukkaan vanha omenapuu.
Kevät herättää perhosen ja siilin,
pääskyt palaavat maasta Niilin.
Aurinko alkaa jo lämmittää,
raikas ja kirkas on kevätsää.

Muut leikkivät sen aikaa, että tuli oma vuoro tulla askartelemaan. Leikeissä mukana mm. taaperokärry ja palikoista rakentelivat torneja. Yrittivät myös sellaisella kumisella angry birds -pehmopallolla kaataa noita torneja.

Ulkoilu:

Omassa pihassa loppu ryhmä teki veneensä valmiiksi.Unisatu:

Nalle Puh - Vaihtuvat vuodenajat -kirjasta luettiin kohta Kevät ja paikannettiin pikku kuvat isommasta kuvasta.

Unille:

Nukkumaan pääsi, kun oli kertonut yhden asian, mikä liittyy kevääseen.

Iltapäivä ja ulkoilu: 

Koska kirjoitan nämä tarinat tänne blogiin aina päiväuniaikaan, niin tähän iltapäivä osioon en pysty kovin tarkasti kertomaan, mitä touhutaan. Yritän muistaa käydä kirjoittamassa tämän osion siis aina päivän jäljessä sinne oikean päivän kohtaan eli nyt menen kirjoittamaan eilisen tekstiin, mitä eilen puuhattiin iltapäivällä.

Vapaata leikkiä ja ulkoilua omassa pihassa:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti