tiistai 11. kesäkuuta 2013

Veneen rakennus -projektin aloitus

 Eilen:

Päivän ruokalista:

- Aamupala: Jogurttimaito, ruisleipä leikkeleen ja juuston kera, papaija, maito.
-Lounas:Kalapuikot,perunamuussi, kermaviilikastike, paprika-tomaatti-kurkku-tonnikala -jäävuorisalaatti, ruisleipä, maito.
- Välipala: Mustikka-banaani -rahka, ruisleipä, klementiini, maito.

Käyttämiäni reseptejä pyrin kirjaamaan mahdollisimman paljon toiseen blogiin nimeltä: Outin reseptivihko.

Uudet lorut ja laulut, mitä hoidossa opitaan, kirjoitan tähän blogiin myös nähtäville, mutta jos jostain lorusta tai laulusta on tässä vain osa tai pelkkä nimen maininta, niin silloin löydät sen kokonaisuudessaan blogista nimeltä: Outin lorupussi.

Aamupäivä:

Aamupiirissä käytiin läpi viikonpäivä, päivän numero, kuukausi, vuosi, vuodenaika sekä sää. Apulainen sai siirtää merkit oikeille paikoille. Lopuksi loruteltiin ja leikittiin meidän viikkoloru.

Kollegan ryhmä tuli meidän pihaan heti aamusta aloittamaan meidän vene -projektia. Tänään lapset valitsivat haluamansa kokoiset laudat, avustettiin lapsia sahaamaan laudan toiseen päähän keula ja maalattiin vene lopuksi. Lapset saivat valita myös pienempiä puupaloja veneensä "hytiksi" keskelle venettä. Ne maalattiin myös.

Tuntui, että lapset olivat aika innoissaan tästä harvinaisemmasta toiminnasta. Toisella kerralla jatketaan veneiden tekoa.

Välillä otettiin vähän mehua ja suolakeksejä.

Lopuksi leikittiin ja laulettiin:

Laiva on lastattu -leikki

Petteri hakkaa yhdellä vasaralla, (yksi nyrkki reiteen)
yhdellä vasaralla, yhdellä vasaralla.
Petteri hakkaa yhdellä vasaralla
koko pitkän päivän.

Petteri hakkaa kahdella vasaralla.. (kaksi nyrkkiä reisiin)
Petteri hakkaa kolmella vasaralla... (nyrkit sekä yksi jalka maahan)
Petteri hakkaa neljällä vasaralla.. (nyrkit ja molemmat jalat)
Petteri hakkaa viidellä vasaralla.. (nyrkit, jalat ja pään nyökytys)
Petteri hakkaa kuudella vasaralla..  (nyrkit, jalat, pää ja takapuolen nosto tuolista)

Tämä laululeikki on lasten mielestä aina todella huvittava. Lisähauskuutta tuo se, kun aikuiset tekee mukana ja näyttää niin hassulta! :)

Ulkoilu:

Omassa pihassa koko aamupäivä.

Unisatu:

Luontokirjaa jatkettiin ja tutustuttiin meren rannan eläimiin.

Unille:

Jokainen halusi mennä erilaisina eläminä nukkumaan, niin saivat valita haluamansa eläimen liikkumistavan (jänis, mato, meduusa).

Iltapäivä ja ulkoilu: 


Koska kirjoitan nämä tarinat tänne blogiin aina päiväuniaikaan, niin tähän iltapäivä osioon en pysty kovin tarkasti kertomaan, mitä touhutaan. Yritän muistaa käydä kirjoittamassa tämän osion siis aina päivän jäljessä sinne oikean päivän kohtaan eli nyt menen kirjoittamaan eilisen tekstiin, mitä eilen puuhattiin iltapäivällä.

Vapaata leikkiä ja ulkoilua omassa pihassa: Katuliidut ja pyörällä ajelua.

2 kommenttia:

 1. Hei!

  Teimme viime kesänä lasten kanssa myös tuollaiset puuveneet. Harmi kun on jäänyt laittamatta projektista kuvia blogiin, täytyy kunnostautua ja laittaa ne vielä kesän aikana.

  Vasaroimme pieniä nauloja vielä laivan reunan ympäri ja pyöräytimme puuvillanarua naulojen ympärille laivan kaiteeksi. Puurimasta teimme laivoihin hyttipalikan naulaamisen lisäksi myös maston.

  Laivoista tuli kyllä maalattuina tosi hienoja!

  Välillä on kiva tehdä jotain tällaista vaativampaakin ja erilaista.

  Terkuin Mirkku

  VastaaPoista
 2. Moi Mirkku! Oliskin hauska nähdä, millasia teidän veneistä tuli! Mähän unohdin muuten kans postata ne kuvat. Pitääpä laittaa.. Me tehtiin toisella tekokerralla siis samaan tyyliin eli nauloja laitettiin. Lapset tykkäs hirveesti. Ja narua laitettiin myös. Mulle tuo idea tuli meidän pihassa seisovasta lautakasasta ja kouluajan muistosta, jolloin tehtiin samanlaiset. Mastoja mietittiin, mut meillä jäi nyt vaan tohon hyttiasteelle.

  VastaaPoista