keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Perhepysäkillä kivien koristelua

Päivän ruokalista:

- Aamupala: Perunapuuro, vaalea leipä, persikka, maito.
- Lounas:  Nakkikeitto,ruisleipä, tuore kukkakaali, maito.
- Välipala: Punaviinimarjoja ja vadelmia maidon kera, ruisleipä, maito.

Käyttämiäni reseptejä pyrin kirjaamaan mahdollisimman paljon toiseen blogiin nimeltä: Outin reseptivihko.

Uudet lorut ja laulut, mitä hoidossa opitaan, kirjoitan tähän blogiin myös nähtäville, mutta jos jostain lorusta tai laulusta on tässä vain osa tai pelkkä nimen maininta, niin silloin löydät sen kokonaisuudessaan blogista nimeltä: Outin lorupussi.

Aamupäivä:

Aamupiirissä käytiin läpi viikonpäivä, päivän numero, kuukausi, vuosi, vuodenaika sekä sää. Apulainen sai siirtää merkit oikeille paikoille. Lopuksi loruteltiin ja leikittiin meidän viikkoloru.

Tänään oli kevään viimeinen perhepysäkki. Ohjelmassa kivien koristelua decoupage -menetelmällä serveteistä. Leikille jäi toki myös tilaa.

Ulkoilu:

Matkat perhepysäkille ja takaisin sekä tovi omassa pihassa toisen ryhmän muksujen kanssa leikkien.

Unisatu:

Luimme Veera lääkärissä, koska aihe oli ajankohtainen.

Unille:

Kirjassa lääkäri kopautti kevyesti lapsia polvesta muovisella vasaralla refleksejä testatakseen. Me puolestaan menimme nukkumaan seuraavasti:

Lapset istuivat sohvan reunalla silmät kiinni. Kun tunsi polvessaan kosketuksen, piti ojentaa se jalka aivan suoraksi, kuten kirjassakin tapahtui vasaralla kopautuksen jälkeen. Sen jälkeen sai lähteä nukkumaan.

Iltapäivä ja ulkoilu: 


Koska kirjoitan nämä tarinat tänne blogiin aina päiväuniaikaan, niin tähän iltapäivä osioon en pysty kovin tarkasti kertomaan, mitä touhutaan. Yritän muistaa käydä kirjoittamassa tämän osion siis aina päivän jäljessä sinne oikean päivän kohtaan eli nyt menen kirjoittamaan eilisen tekstiin, mitä eilen puuhattiin iltapäivällä.

Vapaata leikkiä ja ulkoilua omassa pihassa:

Juoksuleikkejä. Vettä ripeskeli ihan pikkuisen, niin lapset laittoivat löytämänsä isot lehdet pään päälle. Laulettiin sitten monta kertaa yhdessä:

Kaksi pientä peikkolasta,
istui kärpässienen alla.
Sataa rop, rop, rop,
sataa rop, rop, rop,
sataa aivan kaatamalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti