keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Perhepysäkillä askartelumaissia

 Päivän ruokalista:

- Aamupala: Hedelmäpommi -viilis, ruisleipä, maito, persikka.
- Lounas:  Uunilohi, couscous, porkkanaraaste, ruisleipä, maito.
- Välipala: Mustikoita ja mansikoita maidon kera, ruisleipä, maito.

Käyttämiäni reseptejä pyrin kirjaamaan mahdollisimman paljon toiseen blogiin, joka löytyy osoitteesta: http://outinreseptivihko.blogspot.fi/http://outinreseptivihko.blogspot.fi/

Aamupäivä:

Aamupiirissä käytiin läpi viikonpäivä, päivän numero, kuukausi, vuosi, vuodenaika sekä sää. Apulainen sai siirtää merkit oikeille paikoille.

Otettiin myös tavaksi lorutella viikkoloru tähän loppuun. Loruissa ja lauluissahan toistot ovat tärkeitä lasten kanssa, niinpä valitsimme loruksemme seuraavan:

Viikkoloru
Maanantaina makkarat tehtiin,                         (näytetään sormea eli makkaraa)
tiistaina tikut vuoltiin,                                        (vuollaan leikisti toisella sormella toista sormea)
keskiviikkona keitto keitettiin,                            (hämmennetään soppaa)
torstaina tupaan kannettiin,                               (kannetaan tupaan)
perjantaina perheelle annettiin,                         (tarjotaan toisille)
lauantaina liemi latkittiin,                                  (syödään)
sunnuntaina suu pyyhittiin.                                (pyyhitään suu)

Ensimmäisellä kerralla loruteltiin tämä tekemällä taputukset käsiin ja reisiin. Toisella kerralla leikittiin, kuten olen lorun yhteyteen kirjoittanut. Jatkossa loruttelemme varmaan juurikin tuon leikin mukaan.

Perhepysäkillä oli aiheena elintarvikeväreillä värjätty askartelumaissi, jota kastellaan esim. kostutettuun talouspaperiin tai tiskirättiin ja pistetään kaksi värikästä maissin palasta yhteen ja tehdään mitä mielenkiintoisempia luomuksia. Tämä on meidän omien tyttöjen lempitouhua. Leikkiä oli toki myös lisäksi.


 Tässä kuvassa ihminen, hevonen, 2 hiirtä, etana sekä kukkaniitty.


Tässä kuvassa mm. aurinko.

Ulkoilu:

Matkat perhepysäkille ja takaisin.

Unisatu:

Ihan aluksi luin lyhyen sadun: "Prinsessan kadonnut esine" ja piirsin samalla kuviota tussitaululle. Lapsista oli mielenkiintoista seurata kuviota samalla kun kuunteli satua. Lopuksi kysyin, mikä esine prinsessalta katosi. Aluksi lapset ehdottelivat kaikenlaisia esineitä (laukku, kenkä), mutta kun vinkkasin, että se vastaus löytyy tästä minun piirtämästä kuvasta, niin sitten huomasivat katsoa piirrosta eri tavalla. Avainhan prinsessalta oli kadonnut! Olipa yllättävä käänne nähdäkin siinä esine!Yhden lapsen lempikirja oli vielä lukematta, joten se luettiin tänään. Kauneimmat prinsessasadut kirjasta luettiin satu: Tuhkimo. Ennen aloittamista pyysin kuuntelemaan tarkasti, koska sadun loputtua kysyn, mikä esine Tuhkimolta oli hukassa. Lisäksi tässäkin sadussa avaimella oli tärkeä osuus. No, lasikenkähän se Tuhkimolta putosi linnan portaille. Siihen oli helppo vastata. :)


Unille:

Koska prinsessat ovat hyvin hyvätapaisia ja rauhallisia sekä harjoittelevat esim. rauhallisesti kävelyä vaikkapa kirja päänsä päällä, menimme me nukkumaan hernetyyny pään päällä rauhallisesti kävellen.

Ensimmäisenä pääsi yrittämään se, jonka kohdalle seuraava sadussa esiintynyt taikaloru loppui:

"Salagaduula, 
metsiga buula,
bibidi-babidi-buu!"

Tämä loru oli suorastaan ratkiriemukas lasten mielestä! Hauska aina näiden siirtymäloruttelujen yhteydessä seurata lapsia, miten he odottavat, kenen kohdalle minun sormi osuu, kun loru loppuu. :)

Hyvin sopi koko prinsessa -teemaan, kun yhden lapsen mielestä ennen näitä satuiluja lounasta syödessä ruoka oli niin hyvää, että se oli suorastaan kuninkaallista. :D

Iltapäivä ja ulkoilu: 

Ulkoilua omassa pihassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti