tiistai 23. huhtikuuta 2013

Äitienpäiväsalaisuuksia..

Päivän ruokalista:

- Aamupala: Uuniriisipuuro, vadelmakiisseli, sämpylä, mango, maito.
- Lounas:  Kalamureke, keitetyt perunat, kastike, kirsikkatomaatti/kurkku/basilika -tammenlehväsalaatti, ruisleipä, maito.
- Välipala: Toffeevanukas, ruisleipä, kiivi, maito.

Käyttämiäni reseptejä pyrin kirjaamaan mahdollisimman paljon toiseen blogiin, joka löytyy osoitteesta: http://outinreseptivihko.blogspot.fi/http://outinreseptivihko.blogspot.fi/

Aamupäivä:

Aamupiirissä käytiin läpi viikonpäivä, päivän numero, kuukausi, vuosi, vuodenaika sekä sää. Apulainen sai siirtää merkit oikeille paikoille. Lopuksi loruteltiin ja leikittiin meidän viikkoloru.

Tänään alettiin jo valmistautumaan äitienpäivään. Siitä tekstiä ja kuvia lisää kuitenkin sitten äitienpäivän jälkeen, niin säilyy yllätyksenä -ellei sitten joku vahingossa lipsauta.. ;)

Ulkoilu:
 
Kävelimme maitotölkkien kanssa kierrätyspisteellä, josta suuntasimme kentälle pelaamaan käsipalloa.

Sääntöjä toki yksinkertaistin aikalailla. Pelasimme niin, että se joka otti kopin jäi paikalleen seisomaan ja odottamaan, että muut pelaajat liikkuivat hänen eteensä hitusen lähemmäs maalia, jotta hän pystyi heittämään pallon toiselle. Kun maali oli sitten tarpeeksi lähellä, sai yrittää maalin tekoa heittämällä. Maalivahti puolestaan sai torjua myös potkimalla.

Pääpaino oli siis näin ollen lähes kokonaan pallon käsittelytaidoissa: heittämisessä ja kiinni ottamisessa. Tämä tietysti olisi ollut hieman helpompaa, jos ei olisi ollut koko sadevarustus päällä. :)

Sitten jatkoimme liukumäki- ja hiekkakakkuleikeillä vanhassa puistossa ennen takaisin kotiin kävelyä.

Unisatu:

"Vasen käsi - Oikea käsi" -kirjasta luettiin vasen käsi ja samalla tehtiin erinäisiä kirjassa kuvattuja tehtäviä, jotka auttoivat hahmottamaan, miten tekeminen eroaa riippuen kummalla kädellä tekee. Teimme esimerkiksi perhosen / linnun molempia käsiä käyttäen.

Unille:

Vuorotellen laitettiin kirjan kannessa olevien käsien päälle omat kätemme: oikea oikeaan ja vasen vasempaan. Samalla kerrottiin, mikä käsi laitettiin milloinkin.

Iltapäivä ja ulkoilu: 

Jatkettiin vielä hieman äitienpäiväyllätysten parissa, jonka jälkeen menimme omalle pihalle. Siellä onkin mukavasti lumet sulaneet ja pääsee sinnekin hiekkalaatikolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti