tiistai 7. toukokuuta 2013

Näytelmäleikkiä tulevan äitienpäivän kunniaksi

 Eilen tapahtui seuraavaa:

Päivän ruokalista:

- Aamupala: Mustikkajogurtti, ruisleipä, appelsiini, maito.
- Lounas:  Possunsuikale-pasta -keitto, kirsikkatomaatteja, ruisleipä, maito.
- Välipala: Mustikkarahka, ruisleipä, maito.

Käyttämiäni reseptejä pyrin kirjaamaan mahdollisimman paljon toiseen blogiin nimeltä: Outin reseptivihko.

Aamupäivä:

Aamupiirissä käytiin läpi viikonpäivä, päivän numero, kuukausi, vuosi, vuodenaika sekä sää. Apulainen sai siirtää merkit oikeille paikoille. Lopuksi loruteltiin ja leikittiin meidän viikkoloru.

Tänään kollegan ryhmä tuli meille Jääkarhun yllätys -nimiseen näytelmäleikkiin. Minä luin satua kirjasta ja samalla ohjeistin lapsia toimimaan sadun mukaan, jos eivät automaattisesti niin tehneet. Jokainen sai eläinpäähineen tai -naamarin ym. rekvisiittaa. Niinpä meillä pyöri sudenpentuja, jääkarhuja, poro, pöllö ja jänis.


Kirjassa jääkarhunpoika halusi tehdä äidilleen yllätyksen ja etsi sekä koristeli heidän luolansa kauniiksi kukilla (puiset askartelukukat), marjoilla (huovutetut pallot), huurteisilla oksilla (valkoiset piipunrassit), jääpuikoilla (pienet puisilla lumihiutaleilla koristellut pyykkipojat) sekä lumesta tehdyillä jääkarhuilla (pehmolelut). Muut eläimet auttoivat häntä. Ympäri taloa oli laitettuna erilaista rekvisiittaa: kukkaniitty, metsä josta löytyi oksia sekä sudenpentujen luola, josta jääpuikkoja roikkui. Pöllö toi avuliaasti löytämänsä marjat.Lopuksi jääkarhu-äiti tuli kotiin ja yllättyi iloisesti kauniisti koristellusta luolasta. Mutta olipa äidilläkin yllätys pojalleen ja tämän ystäville: matkattiin vuorta ylös ja jäätiin sen laelle ihastelemaan kauniita revontulia (kimaltava kultainen kangas, jota me aikuiset heiluteltiin ilmassa).


Lopuksi lapset saivat vielä leikkiä vapaasti luolassa.

Ulkoilu:

Kahden ryhmän kesken ulkoilua omassa pihassa: pihaliituja, hiekkalaatikkoleikkejä ja metsään tutustumista.

Unisatu:

Luimme samaisen kirjan: Jääkarhun yllätys; tällä kertaa kuvia katsellen.

Unille:

Jääkarhuina tömisteltiin nukkumaan karhun askelilla niin, että sekä jalat että kädet oli maassa, kun rymisteltiin eteenpäin.

Iltapäivä ja ulkoilu: 

Omassa pihassa ulkoilua. Ihastelimme mm. ensimmäistä perhosta, mikä tänä keväänä nähtiin (sitruunaperhonen) sekä katseltiin pihalla kukkia, jotka olivat aamulla vielä ihan nupulla ja iltapäivällä täydessä loistossa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti