tiistai 14. toukokuuta 2013

Äitienpäiväyllätyksiä ja retki jääluolalle

Viime perjantaina touhusimme seuraavaa:

Päivän ruokalista:

- Aamupala: Muromysli mustikoiden ja punaviinimarjojen kera, ruisleipä, maito.
- Lounas:  Kalkkunansuikale-perunamuussi -laatikko, kiinankaali-ananas, ruisleipä, maito.
- Välipala: Mansikoita, punaviinimarjoja ja mustikoita maidon kera, ruisleipä, maito.

Käyttämiäni reseptejä pyrin kirjaamaan mahdollisimman paljon toiseen blogiin nimeltä: Outin reseptivihko.

Aamupäivä:

Aamupiirissä käytiin läpi viikonpäivä, päivän numero, kuukausi, vuosi, vuodenaika sekä sää. Apulainen sai siirtää merkit oikeille paikoille. Lopuksi loruteltiin ja leikittiin meidän viikkoloru.
Tänään viimeistelimme äitienpäiväyllätykset. Otin jokaisen lapsen vuorotellen hommiin; muut leikkivät sillä välin auto- ja legoleikkejä.

Tässä kuvat useammassa erässä tehdyistä äitienpäivälahjoista ja -korteista (ensimmäinen kuva tuli nurinpäin yrityksistä huolimatta):

 Perhoskortit painamalla jalkapohjat sormiväreillä paperille ja leimaamalla kukkia taustakartonkiin:Sormiväreillä painettiin kädenjäljet kutistemuoviin, jotka uunissa sitten kutistettiin pieniksi. Tarkoitus oli tehdä avaimenperiä, mutta laitoin kädet sittenkin kaulakoruksi, kun sormet olivat niin ohuita, ettei ehkä olisi ollut kovin pitkäikäisiä avaimenperinä. Nauhasta koruun sitten vielä säätölenkki. Ja koska sormivärit ovat vesiliukoisia, niin käsittelin sormiväri -pinnan vielä Glossy accent -lakalla, että kestää vaikka vähän kastuisikin.


 Korut laitettiin tällaiseen pieneen tapetista tehtyyn "käsilaukkuun":Ulkoilu:

Ulkoilussa mentiin täysin lasten toiveiden mukaan. Aluksi halusivat takapihalle leikkimään hiekkalaatikolle, mutta sitten omat tytöt muistivat aikaisemmin perheen kesken tekemämme retken ja kertoivat hoitolapsille upeasta jääputouksesta ja -luolasta, mikä löydettiin metsän keskeltä. Pian halusi koko poppoo mennä sitä katsomaan, niinpä jatkoimme takapihalta suoraan metsään.

Nuo jääputoukset oli kyllä lastenkin mielestä tosi upea nähtävä! Pitkä matka sinne piti kävellä, mutta hienosti jaksoivat, vaikka kotia kohti saavuttaessa meinasikin ruveta voimat vähenemään.


Unisatu:

Unisaduksi luettiin kirja Franklin -kilpikonnasta, joka teki äidilleen yllätykseksi monta lahjaa.

Unille:

Unille mentiin tavallisesti kävelemällä, koska retken takia olimme hieman myöhässä aikataulusta.

Iltapäivä ja ulkoilu: 

Leikkiä ja ulkoilua omassa pihassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti