maanantai 19. elokuuta 2013

Muovailuvahailua

 Viimeiset päivät ennen lomaa jäi näköjään kokonaan kirjoittamatta. Tässä siis 11.7:

Päivän ruokalista:

- Aamupala: Maustamaton jogurtti marjojen kera, ruisleipä, maito.
- Lounas:  Kala-riisiwokki, hunajauunilanttu, ruisleipä, maito.
- Välipala: Marjamaito, ruisleipä, maito.

Aamupäivä:

Aamupiirissä käytiin läpi viikonpäivä, päivän numero, kuukausi, vuosi, vuodenaika sekä sää. Apulainen sai siirtää merkit oikeille paikoille. Lopuksi loruteltiin ja leikittiin meidän viikkoloru.

Tänään lapset saivat tehdä muovailuvahasta mitä mielikuvituksellisempia tuotoksia. Vapaata leikkiä toki myös.
Ulkoilu:

Uudessa puistossa leikkejä toisen hoitoryhmän kanssa.

Unisatu:

Nyt en valitettavasti muista enää, mitä luettiin.

Unille:

-

Iltapäivä ja ulkoilu: 

Koska kirjoitan nämä tarinat tänne blogiin aina päiväuniaikaan, niin tähän iltapäivä osioon en pysty kovin tarkasti kertomaan, mitä touhutaan. Yritän muistaa käydä kirjoittamassa tämän osion siis aina päivän jäljessä sinne oikean päivän kohtaan eli nyt menen kirjoittamaan eilisen tekstiin, mitä eilen puuhattiin iltapäivällä.

Vapaata leikkiä ja ulkoilua omassa pihassa: Potkulautailua, rullalautailua (tykkäävät istua rullalaudan päällä ja ottavat vauhdit istuen talon edestä kävelytieltä omaan pihaan päin, kun siinä on pienen pieni alamäki) sekä liikennepeliä.

Liikennepeli tuli vaan jostain mieleen yhtäkkiä. Katuliiduilla piirsin ympyröitä, joista muodostui sellainen rata tai tie. Välillä matkan varrella oli keltaisia, punaisia tai vihreitä ympyröitä.  Lapset hyppivät tasajalkaa tai yhdellä jalalla rataa läpi (tai juoksivat / kävelivät / menivät potkulaudalla). Vihreällä sai painella suoraan läpi, keltaisen edessä piti odottaa hetken aikaa ja sitten vasta jatkaa matkaa ja punaisen kohdalla ei saanut mennä ollenkaan, mutta siitä kohtaa haarautuikin tie toisaalle, jonka kautta sai  kiertää ne valot. Lapsista oli hurjan hauskaa. Samalla tuli liikennesääntöjä ja värejä kerrattua. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti