keskiviikko 28. elokuuta 2013

Leivontaa

Päivän ruokalista:

- Aamupala: Maissipuuro, ohraleipä, mandariini, maito.
- Lounas:   Nakkirisotto, punajuuri-raejuusto, ruisleipä, maito.
- Välipala: Omenapiirakka, ruisleipä, maito.

Aamupäivä:

Vaihtelevasti joko aamupalan jälkeen tai satuhetken yhteydessä pidettävä aamupiiri aloitettiin loruttelemalla ja leikkimällä meidän viikkoloru. Sen jälkeen käytiin läpi viikonpäivä, päivän numero, kuukausi, vuosi, vuodenaika ja sää. Apulainen sai siirtää merkit oikeille paikoilleen.

Aamu aloitettiin aamupalan jälkeen omenoiden pilkkomisella. Taitavasti osasivat kaikki pilkkoa oman osuutensa. Sitten tehtiin omenapiirakka. Leivontaa oli tälle päivälle siksi, koska lapset olivat saaneet meidän kannustusmaljakon täyteen. Maljakkoon saa siis käydä laittamassa puuhelmen aina, kun tekee jotain reippaasti tai vaikka jos on ystävällinen ja huomioi kaveria. Kun maljakko on täynnä, saavat lapset itse päättää mitä tehdään. Eilen tuo maljakko taas täyttyi, joten lapset  halusivat leipoa. :)

Leikittiin ja laulettiin vielä:

Leipuri Hiiva

Työnnän pullat uunihin,
vedän valmiit takaisin,
näen piipusta kun
savu kohoaa.

Leipuri Hiiva,
hän asuu Kumputiellä.
Hän pullat, kakut 
leipoo siellä.
Näen piipusta,
kun savu kohoaa.


Ulkoilu:

Ensin omassa pihassa tramppaa, jonka jälkeen kävellen/pyöräillen kävelylle ja vähän aikaa ehdittiin puistossakin leikkiä.

Unisatu:

Paras kaupunki (Autot -elokuva aiheinen) -kirjassa sai tietyissä kohti painaa vuorotellen oikean muotoista ja väristä äänipainiketta, jolloin sadun kulloiseenkin tilanteeseen tuli oikea äänimaailma.
Unille:

Jokainen sai valita äsken mainituista painikkeista mieleisensä ja kertoa samalla, mikä väri ja muoto siinä esiintyi (ympyrä, kolmio, tähti, vinoneliö, neliö). Sen jälkeen otettiin ratit käteen ja pöristeltiin autoina sänkyihin.


Iltapäivä ja ulkoilu: 


Vapaata leikkiä ensin sisällä (mm. barbeja), jonka jälkeen ulkoilua omassa pihassa.

Trampalla hyppivät ja tanssivat äänitehosteiden tahdissa. Tämä oli lasten idea. Unisatukirjasta sai äänitehostepalkin irti (vähän kuin kaukosäädin), joka oli kätevä ottaa trampalle mukaan.

Tuli taas yksi katuliiduilla toteutettu peli mieleen, joka piirrettiin lasten kanssa pihalaattoihin. Eri värisiä ympyröitä piirrettiin aina yksi ruutuunsa sikin sokin, mutta kuitenkin niin, ettei saman väristen ympyröiden välit olleet liian kaukana toisistaan. Pelin aloittaessaan lapsi sai valita värin, ja pyrki pääsemään radan läpi hyppimällä vain valitsemansa värisiin ympyröihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti