maanantai 8. heinäkuuta 2013

Vihreän värin teemapäivä

 Viime viikon perjantaina:

Päivän ruokalista:

- Aamupala: Ohrapuuro punaviinimarjoilla ja omena-mustikka -kiisselillä, vaalea leipä, maito.
- Lounas:  Uunilohi, riisi, ruusukaali, ruisleipä, maito.
- Välipala: Lämmin leipäjuusto, ruisleipä, maito.

Käyttämiäni reseptejä pyrin kirjaamaan mahdollisimman paljon toiseen blogiin nimeltä: Outin reseptivihko.

Uudet lorut ja laulut, mitä hoidossa opitaan, kirjoitan tähän blogiin myös nähtäville, mutta jos jostain lorusta tai laulusta on tässä vain osa tai pelkkä nimen maininta, niin silloin löydät sen kokonaisuudessaan blogista nimeltä: Outin lorupussi.

Aamupäivä:

Aamupiirissä käytiin läpi viikonpäivä, päivän numero, kuukausi, vuosi, vuodenaika sekä sää. Apulainen sai siirtää merkit oikeille paikoille. Lopuksi loruteltiin ja leikittiin meidän viikkoloru.

Koska meillä oli vihreän värin teemapäivä, olimme kaikki pukeutuneet niin paljon vihreään kuin mahdollista. Omia ja kavereiden vaatteita on aina kiva tarkastella -varsinkin kun on saanut olla itse etsimässä noita vaatteita. Saman värin eri sävyeroja on myös mukava vertailla.

Luin lapsille Miinan ja Manun värioppi -kirjasta vihreään väriin liittyen erilaisia loruja.

Etsimme myös vihreitä esineitä huoneesta ympäriltämme ja mietimme mitkä hedelmät esimerkiksi ovat vihreitä. Lisäksi ruokapöydässä mietimme, löytyikö ruokalistalta mitään vihreän väristä ja ulkona etsimme myös vihreitä autoja yms..

Sekoitettiin keltaista ja sinistä vesiväriä keskenään vesipurkkiin, ja katsottiin miten se muuttui vihreäksi. Vihreillä vahaliiduilla lapset värittivät "piirakan" omaan väriympyräänsä. Lopuksi sai halutessaan piirtää paperiin vihreällä kaikkea, mikä on vihreää.

Vielä lopuksi loru vihreästä, kun en laulua löytänyt. Lisään sen tänne myöhemmin.

Ulkoilu:

Uusi puisto.

Unisatu:

Värikirja.

Unille:

Osoittamalla vihreää väriä.

Iltapäivä ja ulkoilu: 

Koska kirjoitan nämä tarinat tänne blogiin aina päiväuniaikaan, niin tähän iltapäivä osioon en pysty kovin tarkasti kertomaan, mitä touhutaan. Yritän muistaa käydä kirjoittamassa tämän osion siis aina päivän jäljessä sinne oikean päivän kohtaan eli nyt menen kirjoittamaan eilisen tekstiin, mitä eilen puuhattiin iltapäivällä.

Vapaata leikkiä ja ulkoilua omassa pihassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti