maanantai 8. heinäkuuta 2013

Grillijuhlat ja jätskibaari

Viime viikon torstaina:

Päivän ruokalista:

- Aamupala: Muromysli, ruisleipä, päärynä, maito.
- Lounas:  Grilli- ja grillijuustotassut, maissia, tonnikala-viinirypäle-luumutomaatti-kurkku-salaatti, vaalea leipä, vaniljajäätelö koristeineen, mehu.
- Välipala: Punaviinimarjoja ja mansikoita maidon kera, ruisleipä, maito.

Käyttämiäni reseptejä pyrin kirjaamaan mahdollisimman paljon toiseen blogiin nimeltä: Outin reseptivihko.

Uudet lorut ja laulut, mitä hoidossa opitaan, kirjoitan tähän blogiin myös nähtäville, mutta jos jostain lorusta tai laulusta on tässä vain osa tai pelkkä nimen maininta, niin silloin löydät sen kokonaisuudessaan blogista nimeltä: Outin lorupussi.

Aamupäivä:

Aamupiirissä käytiin läpi viikonpäivä, päivän numero, kuukausi, vuosi, vuodenaika sekä sää. Apulainen sai siirtää merkit oikeille paikoille. Lopuksi loruteltiin ja leikittiin meidän viikkoloru.

Koska olimme suunnitelleet kollegan kanssa lapsille grillijuhlat, aloitimme lasten kanssa valmistelut: yhdessä tehtiin salaatti. Lapset pilkkoivat vihannekset ja hedelmät salaattia varten ja minä tein loput. Lapset olivat kovin innoissaan ja auttoivat mielellään kantamalla lasten pikku tuoleja ja pöytiä patiolle ja taittelemalla servettejä.

Toisen ryhmän tultua harjoittelimme juhlien esitykset kertaalleen läpi, jonka jälkeen päästiin grillaamaan.

Ulkoilu:

Ulkona alkoi sitten meidän grillijuhlat. Lapset viihtyivät tosi hyvin. Lapset leikkivät sen aikaa, kun saatiin lihat ja maissit grillattua, ja sen jälkeen ryhdyimme syömään. Sää oli varsin sopiva ja kaikilla iloinen mieli.

Lautasten tyhjennyttyä aukesi jätskibaari, mistä lapset olivat erityisen innoissaan. Jokainen sai vuorollaan valita omaan jäätelöönsä mitä halusi tai vaikka kaikki seuraavista: suklaa- nonparellit, nonparellisekoitus, tähti- nonparellikoristeet, karnevaalikeksit, vohvelit, kermavaahto, suklaakastike ja kinuskikastike. Lisäksi jäätelöön sai hauskan tuulihyrrä -koristeen ja tähtisadetikun. Kyllä maistui!

 Kuva: Yksi mukavista työpäivistä


Unisatu:

Unisatu jäi tänäänkin välistä, kun lapset olivat jo valmiita sänkyyn.

Unille:

-

Iltapäivä ja ulkoilu: 

Koska kirjoitan nämä tarinat tänne blogiin aina päiväuniaikaan, niin tähän iltapäivä osioon en pysty kovin tarkasti kertomaan, mitä touhutaan. Yritän muistaa käydä kirjoittamassa tämän osion siis aina päivän jäljessä sinne oikean päivän kohtaan eli nyt menen kirjoittamaan eilisen tekstiin, mitä eilen puuhattiin iltapäivällä.

Jälleen käytiin mansikoita keräämässä omasta penkistä välipalaa varten, joka syötiin patiolla. Lisäksi vapaata leikkiä ja ulkoilua omassa pihassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti