perjantai 14. kesäkuuta 2013

Leikkiä ja laulua sekä vesilätäköitä

Päivän ruokalista:

- Aamupala: Vehnämuroke punaviinimarjojen kera, ruisleipä, maito.
- Lounas: Maksalaatikko, puolukkasose, vaalea leipä, maito.
- Välipala: Raparperikiisseli, vaalea leipä, maito.

Käyttämiäni reseptejä pyrin kirjaamaan mahdollisimman paljon toiseen blogiin nimeltä: Outin reseptivihko.

Uudet lorut ja laulut, mitä hoidossa opitaan, kirjoitan tähän blogiin myös nähtäville, mutta jos jostain lorusta tai laulusta on tässä vain osa tai pelkkä nimen maininta, niin silloin löydät sen kokonaisuudessaan blogista nimeltä: Outin lorupussi.

Aamupäivä:

Aamupiirissä käytiin läpi viikonpäivä, päivän numero, kuukausi, vuosi, vuodenaika sekä sää. Apulainen sai siirtää merkit oikeille paikoille. Lopuksi loruteltiin ja leikittiin meidän viikkoloru.

Vapaata leikkiä: automatolla auto- ja junarataleikkejä, legoleikkejä yms.

Ulkoilu:

Vanhassa puistossa jätski/piirakka -hiekkakakkuleikkejä ja kiikkumista. Opeteltiin myös uusi leikki:

Truut, truut, 
kello löi jo kakstoista,
keisari seisoo palatsissa,
niin musta kuin multa,
valkea kuin varsa,
se ken tulee viimeiseksi,
onpi kuolemaks.

Leikissä kaksi lasta seisoo kasvotusten ja pitää toisiaan käsistä kiinni ja nostaa korkealle ilmaan. Loput lapset kulkee jonossa käsien alta samalla, kun lauletaan. Laulun lopussa pari laskee kätensä sen lapsen ympärille, joka käsien alta kulkee sillä hetkellä, kun lauletaan tuosta viimeiseksi tulijasta.

Lapset ovat aiemmin miettineet jonkun asian, jonka molemmat nyt kuiskuttaa kiinni jääneen korvaan. Lapsi valitsee toisen ja vastauksesta riippuen (esim. mansikka tai mustikka) lapsi menee jomman kumman lapsen taakse seisomaan. Lopuksi kaikki lapset ovat jomman kumman lapsen takana, jolloin alkaa voimien mittelö: molemmat lapsijonot yrittävät vetää toista jonoa kumoon. Se jonka jonoketju ei katkea, on voittaja.

Käytiin vielä puistoilun jälkeen kävelylenkillä lähes kaatosateessa. Lätäköissä oli kiva hyppiä kunnon kuravarustus päällä. Matkalla lauloimme jo tuttua Kaksi pientä peikkolasta -laulua sekä:

Sataa, sataa ropisee,
pili pili pom,
pili pili pom,
koko pieni Nalle Puh   
on nyt märkä,
uh huh huh,
koko pieni Nalle Puh, 
on nyt märkä uh.



Unisatu:

Luettiin Avulias sudenkorento, jonka jälkeen näytin lapsille rasiassa oikeaa sudenkorentoa. Tai oikeastaan se on neidonkorento. Ehkä kuulostaa vähän hullulta, että minulla on sellainen säilössä, mutta löysin sen joskus maasta kuolleea ja koska se oli niin upean värinen (turkoosi), ajattelin että lapsista voisi olla mielenkiintoista katsoa (ei koskea ;)  ) sitä läheltä. Mutta eihän ne upeat värit tietenkään siinä pysyneet. Miten lie olisin saanut ne värit siinä kestämään. Mutta joka tapauksessa lapsista on aina mielenkiintoista katsoa sen siipiä ym. läheltä.

Unille:

Sudenkorentoina lennettiin unille.

Iltapäivä ja ulkoilu: 


Koska kirjoitan nämä tarinat tänne blogiin aina päiväuniaikaan, niin tähän iltapäivä osioon en pysty kovin tarkasti kertomaan, mitä touhutaan. Yritän muistaa käydä kirjoittamassa tämän osion siis aina päivän jäljessä sinne oikean päivän kohtaan eli nyt menen kirjoittamaan eilisen tekstiin, mitä eilen puuhattiin iltapäivällä.

Vapaata leikkiä ja ulkoilua omassa pihassa:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti