perjantai 14. kesäkuuta 2013

Kätköretki

Tiistaina:

Päivän ruokalista:

- Aamupala: Uuniriisipuuro, vaalea leipä, maito.
- Lounas:  Juustoinen sipuli-kasvis -keitto, kukkakaali, näkkäri, maito.
- Välipala: Murot, ruisleipä, klementiini, maito.

Käyttämiäni reseptejä pyrin kirjaamaan mahdollisimman paljon toiseen blogiin nimeltä: Outin reseptivihko.

Uudet lorut ja laulut, mitä hoidossa opitaan, kirjoitan tähän blogiin myös nähtäville, mutta jos jostain lorusta tai laulusta on tässä vain osa tai pelkkä nimen maininta, niin silloin löydät sen kokonaisuudessaan blogista nimeltä: Outin lorupussi.

Aamupäivä:

Aamupiirissä käytiin läpi viikonpäivä, päivän numero, kuukausi, vuosi, vuodenaika sekä sää. Apulainen sai siirtää merkit oikeille paikoille. Lopuksi loruteltiin ja leikittiin meidän viikkoloru.

Vapaata leikkiä hetken ja suoraan retkelle.

Ulkoilu:

Tänään oli retkipäivä. Menimme toisen ryhmän kanssa tuonne kutsumalleni "pikku pururadalle", johon olimme kollegan kanssa piilottaneet 4 kätköä. Kollega on saanut tähän siis idean geokätköilystä. Tämä on vaan muokattu lapsille sopivaksi. Aloitimme tällaisen kätköilyn lasten kanssa vuosi sitten kesällä.

Meillä oli siis kirjalliset ja kuvalliset laminoidut ohjeet mukana, joiden vihjeitä seuraamalla etsimme kätköt. On ihana katsella lasten riemua, kun he löytävän kätkön. Yleensä siis kätkö löytyy jostain kiven kolosta.

Pakasterasiaan on muovipussiin laitettu paperia ja kynä, johon kätkön löytäjä kirjaa päivämäärän ja nimensä. Muitakin havaintoja ja tuntemuksia sinne voi kirjoittaa. Tällä kertaa oli hauska lukea viestejä aivan vierailta ihmisiltä, jotka olivat löytäneet kätkön sattumalta ilman ohjeita.

Joskus kätköstä löytyy jonkunlainen tehtävä. Ensimmäinen kätkö oli vaihtarikätkö, johon piti ottaa mukaan jotain tarroja, kiiltokuvia yms., minkä voi vaihtaa valitsemaansa vaihtariin kätköllä. Tämä on lasten mielestä tietysti aina mukava yllätys.

Toinen kätkö oli tehtäväkätkö. Pakasterasiassa oli myös tietovisapussi, josta lapset nostivat vuorotellen kysymyslappuja. Sitten mietittiin niihin vastauksia. Esim.: "Hyödyllinen pyöräillessä?", "Hidas eläin?", "Mikä vuodenaika tulee kesän jälkeen?", "Luettele viikonpäivät!" jne.

Kolmas kätkö oli aistikätkö: siinä kehotettiin kuuntelemaan, kuuluuko käen kukkumista.

Neljäs kätkö oli tehtäväkätkö: piti tunnistaa kuvista metsämansikka, mustikka, vadelma ja puolukka. Lisäksi piti etsiä kyseiset marjat luonnosta, mutta nyt oli tietysti vielä turhan varhainen ajankohta siihen. Marjojen värejä mietittiin kuitenkin ja  katseltiin lehtien vihreitä osia.

Mukavasti tuli siis ulkoilua, kun kävelimme ensin pikku pururadalle, kiersimme koko lenkin, jonka jälkeen kävelimme vielä takaisin kotiin.

Unisatu:

Edelleen käytiin läpi aiemmin aloitettua kirjaa.

Unille:

Varpaillaan.

Iltapäivä ja ulkoilu: 

Koska kirjoitan nämä tarinat tänne blogiin aina päiväuniaikaan, niin tähän iltapäivä osioon en pysty kovin tarkasti kertomaan, mitä touhutaan. Yritän muistaa käydä kirjoittamassa tämän osion siis aina päivän jäljessä sinne oikean päivän kohtaan eli nyt menen kirjoittamaan eilisen tekstiin, mitä eilen puuhattiin iltapäivällä.

Vapaata leikkiä ja ulkoilua omassa pihassa: Pyöräilyä ja katuliituja yms.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti