perjantai 17. toukokuuta 2013

Palloilua päiväkodin salissa

Päivän ruokalista:

- Aamupala: Riisipuuro, kaneli/sokeri, sämpylä, hunajameloni, maito.
- Lounas:  Makkaranuudelit, kurkkuraaste, ruisleipä, maito.
- Välipala: Paahtoleipä, kalkkunaleikkele, kurkku, tomaatti, banaani, lämmin mehu.

Käyttämiäni reseptejä pyrin kirjaamaan mahdollisimman paljon toiseen blogiin nimeltä: Outin reseptivihko.

Uudet lorut ja laulut, mitä hoidossa opitaan, kirjoitan tähän blogiin myös nähtäville, mutta jos jostain lorusta tai laulusta on tässä vain osa tai pelkkä nimen maininta, niin silloin löydät sen kokonaisuudessaan blogista nimeltä: Outin lorupussi.

Aamupäivä:

Aamupiirissä käytiin läpi viikonpäivä, päivän numero, kuukausi, vuosi, vuodenaika sekä sää. Apulainen sai siirtää merkit oikeille paikoille. Lopuksi loruteltiin ja leikittiin meidän viikkoloru.
Tänään lähdimme jälleen päiväkodin saliin pallottelemaan toisen hoitajan ryhmän kanssa. Alkuleikiksi otimme tutun Karhu nukkuu -laululeikin. Toinen hoitaja laittoi karhu -päähineen päähänsä ja kysyi, kuka muistaa jonkun karhuista kertovan laulun. Se, joka muisti ensimmäisenä, pääsi leikkiin ensimmäisenä karhuksi.

Eipäs nukukaan -kohdassa kaikki lähtivät juoksemaan karhua karhuun. Salissa oli mukava leikkiä tätä leikkiä, kun oli kunnolla tilaa ja alkoi kunnon hippaleikki. Seuraavaksi kiinni jäänyt pääsi karhuksi. Leikittiin niin monta kertaa, että kaikki saivat olla karhuna.

Seuraavaksi jokainen sai pallon, jota heitettiin seinään (ensin alakautta, sitten yläkautta). Seinä vaihdettiin pariin ja heiteltiin kaverin kanssa samalla lailla.

Lapsilta tuli toive, että palloa vieritettäisiin lattiaa pitkin, joten sitä sitten seuraavaksi parin kanssa. Teimme myös ison piirin, jossa istuimme jalat haarallaan ja leikimme Laiva on lastattu -leikkiä, jossa pallon vierittäjä keksii, mitä laivaan viedään (esim. pullaa, maitoa, keksejä, banaania, koruja ja tiaroita), ja vierittää pallon toiselle samalla kun sanoo: Laiva on lastattu pullalla. Vuorotellen jokainen saa keksiä, mitä laivaan lastataan.

Seuraavaksi lastattiin loputkin tavarat laivaan muodostamalla jonon, jossa jonon ensimmäinen vieritti pallon omiensa ja kaikkien takana olevien lasten haarojen välistä viimeiselle. Viimeinen tuli ensimmäiseksi ja laittoi taas pallon vierimään. Näin käytiin vuorotellen kaikki lapset läpi.

Kun laiva oli lastattu täyteen, harjoiteltiin vielä pallon potkimista. Potkittiin taas sekä seinään että kaverille. Lopuksi pelattiin jalkapalloa.

Rentoutuksessa otettiin jälleen parit. Vuorotellen lapset hieroivat kaverin selkää piikki/hierontapallolla toisen maatessa lattialla mahallaan. Laitettiin kännykän kautta netistä rauhallista rentoutumismusiikkia. Välillä vaihdettiin hierojaa. Taisi olla hyvät rentoutukset, kun ei meinannut lapset jaksaa hieronnan jälkeen nousta ylös. :)

Ulkoilu:

Päästiin hyvissä ajoin liikenteeseen, niin ehdittiin käydä kiertämässä pitemmän lenkin kautta, kun oli rattaatkin mukana. Matkalla ihailtiin pientä lähes kokonaan keltaista linnunpoikasta maassa. Lisäksi päiväkodin pihassa ehdittiin olla jonkin aikaa ja laskea liukumäkeä ennen saliin menoa.

Unisatu:

Jatkoimme eilistä kirjaa, jonka saimme tänään luettua.

Unille:

Vuorotellen jokainen sai pomputella koripalloa kävellessään omaan sänkyyn.

Iltapäivä ja ulkoilu: 

Vapaata leikkiä ja ulkoilua omassa pihassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti