torstai 30. toukokuuta 2013

Kaverisynttäreillä

Päivän ruokalista:

- Aamupala: Punaviinimarja-vispipuuro, ruisleipä, maito.
- Lounas:  Lihapulla-nakki-kirsikkatomaatti-viinirypäle -cocktailtikut, kinkku-tuorejuusto-paprika-kurkkusalaatti -kolmioleivät, cocktailpiirakat, angry birds -täytekakku, mokkapalat, minisuklaaleivonnaiset, Miina ja Manu -keksit, mehujäät, mehu.
- Välipala: Katkarapupitsat, voileipäkeksi, omena, maito.

Käyttämiäni reseptejä pyrin kirjaamaan mahdollisimman paljon toiseen blogiin nimeltä: Outin reseptivihko.

Uudet lorut ja laulut, mitä hoidossa opitaan, kirjoitan tähän blogiin myös nähtäville, mutta jos jostain lorusta tai laulusta on tässä vain osa tai pelkkä nimen maininta, niin silloin löydät sen kokonaisuudessaan blogista nimeltä: Outin lorupussi.

Aamupäivä:

Aamupiirissä käytiin läpi viikonpäivä, päivän numero, kuukausi, vuosi, vuodenaika sekä sää. Apulainen sai siirtää merkit oikeille paikoille. Lopuksi loruteltiin ja leikittiin meidän viikkoloru.
Sitten lähdettiiin toisen hoitajan ryhmästä tutun kaverin piknik -synttäreille. Mukavasti tuli ulkoiltua koko aamupäivä, kun lounaskin syötiin synttäreillä piknik-huovan päällä. Paikkana oli hoitajan taloyhtiön pihan oma leikkipuisto, joka oli mukavan rauhallisella paikalla.

Leikimme ensi alkuun lankarullan kanssa leikkiä, jossa piirissä vuorotellen heitimme lankarullaa lapselta toiselle. Heittäjä sai kysyä jotain siltä, jolle lankarullan heitti. Kiinni ottaja vastasi, otti narusta kiinni ja heitti vuorostaan jollekin toiselle. Kun kaikki oli saaneet langasta kiinni, muodostui piirin keskelle hämähäkin verkko.

Loruttelimme myös lorupussin kanssa jo tutuksi tulleilla loruilla.

Halutessaan lapset saivat heittää tennispalloilla säilyketölkkeihin maalattuja angry birdsejä kohti.

Lopuksi jokainen sai onkia itselleen yllätyksen oikealla virvelillä: välillä ongittiin kiviä ja muuta, mutta loppujen lopuksi kaikki saivat tarrat ja tikkarin. :)

Mukavat leikit syntyivät myös hiekkalaatikolla ja hauskalla pikku kivikolla puun alla. Osa lapsista oli toivonut myös kirpputori -leikkiä, joten pöydältä löytyi myös kassa tavaroineen. Ja tietenkin keinuminen kuului myös meidän aamupäivään.

Ulkoilu:

Kävelyt synttäreille ja takaisin sekä koko synttäriajan vietimme myös ulkona ihanassa auringonpaisteessa.

Unisatu:


Tämän kirjan valitsin ihan sen takia, kun takaisin kävellessä meinasi osalla lapsista mennä juoksuksi, vaikka olin kieltänyt.. Sadun jälkeen puhuimme siitä, miten tärkeää toista ihmistä on kuunnella -varsinkin liikenteessä. Mutta keskustelimme myös muutenkin siitä, miksi on tärkeää kuunnella, mitä toisella on sanottavaa ja miltä se tuntuu, jos kukaan ei kuuntele. Sadun luimme ulkona patiolla lasten toiveesta.

Unille:

Unille menoon otin teeman mukaisesti jälleen kuunteluharjoituksen eli sänkyyn sai lähteä, kun silmät kiinni istui ja odotti, että kuulee oman nimensä kuiskattavan.

Iltapäivä ja ulkoilu: 

Koska kirjoitan nämä tarinat tänne blogiin aina päiväuniaikaan, niin tähän iltapäivä osioon en pysty kovin tarkasti kertomaan, mitä touhutaan. Yritän muistaa käydä kirjoittamassa tämän osion siis aina päivän jäljessä sinne oikean päivän kohtaan eli nyt menen kirjoittamaan eilisen tekstiin, mitä eilen puuhattiin iltapäivällä.

Vapaata leikkiä ja ulkoilua omassa pihassa:

Katuliitupiirustusta ja lasten kottikärryleikkejä. Piirsin katuliiduilla pihalaatoille myös eri väreinä kolmion, soikion, neliön, ympyrän ja suorakaiteen, joiden nimiä muisteltiin ja lapset hyppivät muodolta toiselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti