maanantai 8. heinäkuuta 2013

Merirosvoseikkailu

Toissa viikon torstaina:

Olimme suunnitelleet toisen perhepäivähoitajan kanssa hauskan merirosvoseikkailun tälle päivälle, mutta harmillisesti minun omat hoitolapset tulivat juuri kipeäksi niin, että eivät päässeet mukaan. Me menimme sitten minun omien tyttöjen ja toisen hoitoryhmän kanssa. Pidetään omalla hoitoryhmällä vaikka joku toinen merirosvopäivä sitten myöhemmin.

Toinen hoitoryhmä tuli ensin meille. Mentiin takapihalle, josta löytyi uima-altaasta pullopostia.


 Pullon kyljessä oli pääkallon kuva ja sisältä löytyi jokaiselle oma aarrekartta. Toisella puolelle oli liimattu palanen oikeaa karttaa ja toisella puolella oli käsin piirretty kartta aarteen luokse.
Laitettiin merirosvovaatteet päälle ja lähdettiin kulkemaan siihen suuntaan, mitä karttaan oli piirretty ja kirjoitettu. Tahtia meille piti kännykällä soitetut merirosvolaulut. Aluksi piti mennä "kerhotielle" ja löytää sen tien varrelta leikkimökki. Se löydettiin ja siitä kohtaa piti lähteä polkua pitkin alas metsään ja rantaan asti. Metsän läpi kuljettuamme tulimme isolle tielle, josta piti lähteä kävelemään vasemmalle Merirosvopoukaman /sataman ohi ja sen jälkeen pysähtyä 8 lupiinin risteykseen. Kukat kun saatiin laskettua, käännyttiin ohjeen mukaan polusta vasemmalle ja sitten oikealle. Merirosvojen miekat auttoivat esteiden (heinät polun molemmin puolin) läpi kulkemisesssa. 

Vastaan tuli suuri kivi. Kiven päältä piti pommittaa merirosvolaivoja (säilyketölkkejä) kävyillä. Tästä kun oli selvitty, jatkoimme polkua eteenpäin ja kiipesimme vuoren huipulle vetämällä itsemme ylös puuhun sidottua köyttä pitkin. Ylös päästyämme kiikaroimme ympärillemme.

Matkan varrella piti kävellä myös lankkua pitkin. Kahden kiven väliin olimme aikaisemmin laittaneet puunrungot, mitä pitkin tasapainoilimme toiselle kivelle. Samaiselta kiveltä lähti toinen tasapainolankku kolmannelle kivelle. Se oli jännää. Vähän avustettiin kädestä pitämällä. Polun yli oli kaatunut muitakin puita, minkä yli piti päästä.

Jatkoimme matkaa. Tulimme polun yli kaatuneelle puulle, jonka alta pääsi kävelemään, vaikka siihen olikin kasautunut hurjasti muita oksia, että juuri mahduimme ali menemään. Mutta pitemmälle ei tarvinnutkaan enää mennä, koska kartan mukaan aarre sijaitsi kyseisen risuesteen lähellä, jossa oli myös iso kivi ja kalliota. Siitä lapset lähti aarretta ympäriltään ja kallioiden läheltä etsimään.

Ei aikaakaan, kun aarre jo löytyi! Kallion kielekkään alta se näkyi ja sitä vartioi pikkuinen pääkallo-merirosvo.


 Otettiin aarre mukaan ja tehtiin retkieväspaikka yhden pehmeän sammaleisen kiven päälle. Aarrearkussa oli paljon erilaisia merirosvotarroja, kultarahoja (suklaisia) sekä muita kolikoita (ulkolaisia), jotka jaettiin tasapuolisesti. Lisäksi jokainen sai yhden merirosvoaiheisen lorukortin, joka näkyykin tuossa arkussa päällimmäisenä. Muitakin lorukortteja arkussa oli, ja niiden mukaan lauleskeltiin merirosvolauluja lisää ja osaan otettiin mukaan säestys kännykällä.


Eväänä meillä oli luumitomaatti-kurkku-juusto-salami-nakki-lihapulla-omena-viinirypäle -cocktailtikkkuja, mini juusto-ruisleipäpaloja meri/merirosvo -aiheisissa tikuissa tarjoiltuna, laivan purjeleipiä, suolakaloja, keksejä, pillimehua.


Yhtäkkiä viereemme lensi värikäs papukaija! Taisi olla aarteen kätkeneiden merirosvojen lintu.. Merirosvoja ei kuitenkaan näkynyt, vaikka kiikaroimme, joten jatkoimme retkieväiden syömistä. Hyvin katosi kaikki herkut suihin ja lopuksi syötiin suklaakolikot.Mahat pullollaan ja taskut täynnä aarteita tallustimme sitten takaisin kotiin. Olipa hauska ja jännittävä päivä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti